Oslo Døveforening takker for god dialog med Oslo kommune ved Helseetaten og Rådgivningskontoret for syn og hørsel, for at vi har fått på plass en SMS-tjeneste som døve kan få eller ta kontakt med Koronatelefonen i Oslo.

Informasjon om håndtering av Korona i Oslo kommune og NYOPPRETTET SMS- TJENESTE VED KORONATELFONEN

Ikke mulighet til å bestille testing selv på nett eller du har andre spørsmål?

Har du ikke mulighet til å bestille time på nett eller har spørsmål om Korona, kan du kontakte Koronatelefonen. Koronatelefonen har nå opprettet SMS tjeneste for døve og tunghørte. Send SMS til 26199000004302

Våre åpningstider er
Mandag til fredag: 08.30 – 15.00
Lørdag og søndag: 09.00 – 15.00

SLIK FÅR DU TIME TIL TESTING
Du kan få time for koronatesting hvis du enten:

  • har symptomer på koronavirus
  • har vært i utlandet, i røde land/regioner
  • har vært i nær kontakt med noen som har påvist korona
  • er bekymret for smitte

Har symptomer på koronavirus?
Har du fått akutt luftveisinfeksjon eller har symptomer på koronavirus kan du bestille test selv på: https://www.oslo.kommune.no/koronavirus/testing-og-provesvar/

De vanligste symptomene på koronavirus er feber, hoste, tungpustethet og tap av smak- eller luktesans. Du kan ha koronavirus, også med andre eller ingen symptomer.  Se oversikt over symptomer på koronaviruset folkehelseinstituttet sine hjemmesider.

Har vært i utlandet

Har du vært i land eller region med høy smittespredning (røde land/regioner) de siste 10 dagene, kan du også bestille test på nett. Se hvor mye smitte det er i ulike land og områder på fhi.no. Har du vært i land eller region med lav smittespredning (gule land/regioner) og er symptomfri, trenger du ikke å være i karantene eller teste deg.

Har vært i nær kontakt med noen som har påvist korona

Bydelenes Smittevernteamet vil kontakte deg for å avtale testing. Blir du ikke kontaktet innen to til tre dager, kan du bestille test selv på nettet eller via Koronatelefonen. Se definisjon av nærkontakt på folkehelseinstituttet sine nettsider. Det er gitt informasjon til alle bydelenes Smitteteam om at de skal sende SMS til de som ikke svarer i telefonen.

Bestill koronatest på nett

Du kan bestille time til deg selv og dine barn under 18 år.

Du får SMS med testtid og sted etter at du har bestilt testing. Ved stor pågang kan det ta 1-2 dager før du får SMS. Du er ikke glemt, selv om det kanskje tar litt tid å høre fra oss.

Du må holde deg hjemme og unngå mennesker du ikke bor med fram til du er symptomfri og har fått negativt prøvesvar.

  • Jobber du med pasienter? Kontakt din arbeidsgiver for å avtale test.
  • Er du student ved SiO? Du kan avtale testing hos SiO.

Hilsen Koronatelefonen
Oslo kommune

Hopp rett ned til innholdet