Niels Kristensen, forbundsleder forteller om bruk av bildetolking

Hei. Smittefaren ved korona gjør at NAV i størst mulig grad vil bruke bildetolking som metode fremfor oppmøtetolk.Frem til nå har vi åpningstid fra kl. 08.00–20.00. Fra tirsdag, 24. mars (i dag) vil brukere kunne ringe bildetolktjenesten på sjp@bildetolk.no, hverdag mellom kl. 08–24.00. Utvidelsen gjelder i utgangspunktet for 3 måneder.NAV har også akuttvakttelefon som er bemannet utenfor tolketjenestenes åpningstid. Det er egne telefonnummer til regioner; Nord, Sør, Vest og Øst.LENKE: https://www.nav.no/no/person/hjelpemidler/tjenester-og-produkter/tolketjenesten/akuttolk_kapNorges Døveforbund er ikke helt fornøyde med ordningen. Vi er i dialog med FHI, Helsedirektoratet, statsministerens kontor og ledelsen i tolketjenesten om utvidelsen av tilbudet til 24/7-ordning.

Posted by Norges Døveforbund on Tuesday, March 24, 2020

Hei. Smittefaren ved korona gjør at NAV i størst mulig grad vil bruke bildetolking som metode fremfor oppmøtetolk.
Frem til nå har vi åpningstid fra kl. 08.00–20.00. Fra tirsdag, 24. mars vil brukere kunne ringe bildetolktjenesten på sip@bildetolk.no, hverdag mellom kl. 08–24.00. Utvidelsen gjelder i utgangspunktet for 3 måneder.
NAV har også akuttvakttelefon som er bemannet utenfor tolketjenestenes åpningstid. Det er egne telefonnummer til regioner; Nord, Sør, Vest og Øst.
LENKE: Info om tolketjenesten

LENKE: Utvidet åpningstid for bildetolktjenesten

Norges Døveforbund er ikke helt fornøyde med ordningen. Vi er i dialog med FHI, Helsedirektoratet, statsministerens kontor og ledelsen i tolketjenesten om utvidelsen av tilbudet til 24/7-ordning.

Hopp rett ned til innholdet