I år, slik som tidligere, er det igjen et stort tolkeapparat i gang under Oslo Pride-perioden som står på og tolker til norsk tegnspråk fra programmets ulike innhold. Kjempeflott! Et kjempestort takk må rettes til teamet hos Oslo Pride som er kjempesporty og tar imot tolkene, med alt av samarbeid det kreves, til tross for at det er privatpersoner som bestiller tolker hvert år. I tillegg har de tatt tilbakemeldinger fra folk på alvor rundt synlighet i programmet, og i år er det for første gang mulig å velge «tegnspråktolket» hos programalternativene – som gir en full oversikt over forestillingene som vil bli tolket til norsk tegnspråk.
Direkte link her: https://www.oslopride.no/events?deafInterpretation=true

Festivalprogram til Norges største feiring av skeiv kjærlighet og mangfold.

Det har vært litt utfordringer med å få det til å fungere, med sine barnesykdommer – men den siste beskjeden er at det nå skal fungere fint.
Alt av programinnhold blir tolket, dette gjelder både Pride House og på begge scenene i Pride Park. Unntak: Programinnhold som gjennomføres på andre språk enn norsk / engelsk, samt. innhold som f.eks. DJ-musikk. Et annet, og viktig unntak er også: Dersom tolkene ikke får forberedelser eller mottar det nært opptil tidspunktet for programinnholdet og ikke får forberedt seg godt nok, så blir det ikke tolket. Ber om at tolkene blir respektert, de ønsker å gjøre jobben sin godt og derfor settes det krav som dette, slik at management / aktører blir bevisstgjort viktigheten av gode forberedelser for tolkene. Kan allerede nå gi beskjed om at følgende innhold IKKE vil bli tolket:
• DJ Lise Karlsnes» på torsdag (pga. DJ)
• «Reykjavikurdætur» på fredag (sang/rapping på islandsk)

Gruppa «Skeive Tegn» har vært så heldig å bli plukket ut til å delta i årets parade, og viderefører med det en lang tradisjon med paradedeltakelse. I fjor deltok flere fra NDFU og SAFT under Skeive Tegn-fanen. På et tidspunkt var vi opptil 60 personer som gikk sammen i paraden. Oppmøtested, nummerrekkefølge og tidspunkter pleier å bli sendt ut 2-3 dager før paraden. Vi kommer med informasjonen når vi mottar den.

Vi fra Skeive Tegn håper å se flere i år! God pride!

Hopp rett ned til innholdet