Bilde av Vidar Sæle, Nora Sletteng som holder hjertestarteren sammen med Carl-Erik Torp. Bak står John Olav Nicholsen, til høyre står Jon Vik fra menigheten.

Oslo Døveforening har lenge tenkt på hva som kan skje om noen får hjertestans i våre arrangementer i foreningen. En av de ansatte hadde vært på kurs og så fin hjertestarter med tekst og video. Vi tenkte at denne hjertestarteren skulle vi hatt, men foreningen har ikke råd til en slik maskin.

Vi fant ut at vi skulle prøve å søke om å få en hjertestarter fra LHL gjenopplivningsfond. Vi ønsket oss en bestemt type hjertestarter med tekst og video (Defibtech View). Gleden var derfor stor når vi fikk en telefon fra John Olav Nicholson fra Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL). Han kunne nemlig fortelle oss at de hadde bestemt at vi skulle få hjertestarter og akkurat den typen vi ønsket oss!

Vi er veldig takknemlige for denne flotte gaven! Det skaper noe trygghet i vår hverdag for vi vet hvor krevende det er å kunne kontakte 113 om uhellet er ute.

Tirsdag 30. mai fikk vi møte John Olav Nicholson og Carl-Erik Torp. De fortalte om hjertestarteren, viste oss hvordan den fungerte og vi fikk høre om da Carl-Erik hjerte stanset under en fotballkamp. Det sier noe om hvor hurtig ting kan skje, men også at det kan skje hvem som helst.

Hjertestarteren skal monteres nede ved trappen opp til kontorene. Det skal også skiltes i gangen til døvekirken og ved hjertestarteren, slik at man lett kan se hvor den henger. Hjertestarteren skal kun brukes ved nød, det er viktig at ting er i orden når uhellet inntreffer.

Ansatte og representanter fra underavdelingene i Oslo Døveforening vil få opplæring i førstehjelp og hvordan hjertestarteren fungerer. Informasjon vil bli gitt til de aktuelle deltakerne når opplæringen skal skje.

Igjen vil vi takke Landsforeningen for hjerte- og lungesyke for denne gaven!

Hopp rett ned til innholdet